Wanneer u COVID-19 heeft gehad, kan het zijn dat u te maken krijgt met restklachten. Hierbij gaat het veelal om longproblemen, vermoeidheid, gewrichts-en spierklachten en verlies van conditie en kracht.
Voor wie?
Iedereen die te maken heeft gehad met COVID-19 en hierbij restklachten ervaart en hier graag begeleiding bij zou willen. Het kan zijn dat u opgenomen bent geweest in het ziekenhuis of op de Intensive Care hebt gelegen. Ook als u COVID-19 hebt gehad en niet opgenomen bent geweest in het ziekenhuis, kunt u hiervoor in aanmerking komen. Het verschilt per patiënt hoeveel zorg daarvoor nodig is. Sommige patiënten hebben aan enkele ondersteunende behandelsessies voldoende. Andere patiënten hebben een behandelprogramma van enkele maanden nodig. De maximale periode van behandeling is 6 maanden.
Vergoeding
De huisarts of medisch specialist geeft een verwijzing voor paramedische herstelzorg als hij vaststelt dat een patiënt deze zorg nodig heeft. Voor paramedische herstelzorg (fysiotherapie) die aanvangt op of na 1 november 2020 geldt een tijdsperiode van maximaal 4 maanden tussen het einde van het acute infectiestadium van de COVID-19 en het moment van verwijzing. Na verwijzing moet de eerste behandelsessie binnen 1 maand plaatsvinden. Voor paramedische herstelzorg die is gestart vóór 1 november 2020 geldt geen nadere voorwaarde voor de tijdsperiode die ligt tussen het einde van het acute infectiestadium van de COVID-19 en het moment van verwijzing. De behandelingen worden vergoed vanaf de eerste behandeling. Wel geldt het eigen risico. Er is ook een maximum gesteld aan het aantal behandelingen waarvoor vergoeding geldt: 50 behandelingen over een maximale periode van 6 maanden.
Loopt u al een tijdje rond met vragen over een bepaalde pijn of heeft u behoefte aan het advies van een fysiotherapeut? Maar u wilt niet direct kosten maken of u weet niet zeker of u de behandelingen vergoed krijgt van de zorgverzekering? Bezoek dan ons gratis inloopspreekuur.
Meer info gratis inloopspreekuur